PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM-werkvergunning

PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM-Verblijfs-werkvergunning

Bevriende landen van Panama Visa

Het Panama Friendly Nations Visa is een speciaal immigratie programma waarbij burgers van geselecteerde landen die professionele of economische banden hebben met Panama komen in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning en hebben het recht om een Panamese identiteitskaart (Cédula) te verkrijgen en voor onbepaalde tijd een werkvergunning aan te vragen zolang ze voldoen aan de vereisten.

Dit programma is een van de snellere opties om verblijf in Panama te verkrijgen.

De Visa Friendly Nations Visa-aanvragen omvatten een hoofdaanvrager en optionele personen ten laste, zoals een echtgenoot en kinderen tot 25 jaar oud.

3
immigration

DOCUMENT SPECIFICATIES (Alle documenten moeten RECENT zijn

(binnen 2 maanden na visumaanvraag) en paspoorten moeten minimaal 1 jaar lopen)

Alle documenten moeten worden geverifieerd door een notaris en door het dichtstbijzijnde Panamese consulaat, of door een notaris en de apostille. 

De Apostille (het Haags Verdrag van 1961) is een snellere manier om documenten te authenticeren en wordt normaal gesproken verkregen via de minister van Buitenlandse Zaken in uw thuisstaat (in de VS) of via het ministerie van Buitenlandse Zaken

Geboorte- en / of huwelijks certificaten die aantonen dat de relatie tussen personen ten laste en de aanvrager vereist is. geverifieerd door een Panamese consulaat of apostolisch.

Documenten vereist

Kopieën van de paspoort (en) van de aanvrager en personen die notarieel zijn genoteerd door een Panamese notaris.

8 paspoort -grootte foto's.

Een kopie van het rijbewijs van de aanvrager of een door de overheid uitgegeven foto-I. D. die is geverifieerd door een Panamese consulaat of apostolisch.

Een rapport over criminele geschiedenis dat minstens twee jaar teruggaat en dat is geverifiëerd door de betreffende federale of overheidsinstanties in het land waarvan de aanvrager en door de Panamese consul in dat land of door een apostel.

Bewijs van legaal verblijf als de aanvrager geen burger is maar een inwoner van een vriendelijke natie.

Documentatie waaruit blijkt dat de aanvrager lid is van de raad van bestuur of meerderheidsaandeelhouder is in een Panama-onderneming of -maatschappijen (wanneer de aanvraag is gebaseerd op economische banden).

Huwelijksakte met Apostille (indien getrouwd)

Geboorteakte met apostille (wanneer kinderen met de ouders komen)

Panama heeft in 2012 het Friendly Nations Visa gelanceerd om buitenlands kapitaal en immigratie naar Panama aan te trekken. Het presidentiële besluit 343 van mei 2012 omvatte aanvankelijk 22 landen die "vriendelijke, professionele, economische en investeringsrelaties onderhouden" met de Republiek Panama. De lijst is sindsdien uitgebreid naar ongeveer 48 landen.Panama, een van de meest vrije landen ter wereld, heeft zijn reputatie verworven als een van de meest gewilde landen op het gebied van buitenlandse residentie Visas. Het verblijf in Panama is de perfecte Emigratie Visa  voor ondernemers en reizigers, omdat het het minst duur is en het gemakkelijkst te krijgen van de gewenste Residentie Visa . Het geeft u toegang tot alle investeringen, banken en internationale services die beschikbaar zijn in Panama.

Bevriende Landen met Panama Visa

1050 usd
    • Alle documenten moeten worden gewaarmerkt door een notaris en door het dichtstbijzijnde consulaat van Panama, of door een notaris. De Apostille (Verdrag van Den Haag van 1961) is een snellere manier om documenten te verifiëren en wordt normaliter verkregen via het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw eigen land ( in de VS) of via het ministerie van Buitenlandse Zaken (in het VK en Canada).
  • Omvat geen honoraria van advocaten en diverse onkosten
  • Contact

HOEVEEL KOST HET?

De Panama Friendly Nations Visa vereist USD $ 1050 aan overheidskosten voor aanvragers en personen ten laste van 12 jaar of ouder. Dit is gesplitst in $ 800 voor de National Immigration Service en $ 250 voor de National Treasury.

Naast overheidsgelden moet u ook andere kosten overwegen, zoals juridische kosten, visum voor meerdere binnenkomsten, het openen van een bedrijf, het openen van een bankrekening of het verkrijgen van een werkvergunning.

U moet bijvoorbeeld rond de USD $ 4.800 reserveren voor een proces met permanente verblijfsvergunning, multiple entry-visum en het openen van een bedrijf voor één persoon.

HOE DEMONSTREREN
PROFESSIONELE OF ECONOMISCHE BANDEN
Kandidaten voor het Panama Friendly Nations Visa-programma moeten de banden met Panama aantonen in de vorm van een arbeidscontract, eigendom van een bedrijf of onroerend goed.

ARBEIDSCONTRACT

Vereist een arbeidsovereenkomst tussen de aanvrager en een Panamese onderneming. Andere vereiste documentatie omvat een brief van de werkgever.

Dit veronderstelt dat de aanvrager ten minste een aanbod van werk heeft, of een voorwaardelijk contract in afwachting van het migratieproces.

EIGENDOM VAN EEN CORPORATION
Vereist dat de aanvrager eigenaar is van de zeggenschap over een Panamese onderneming, zoals een IBC of een LLC. Een dergelijk eigendomsrecht wordt aangetoond met een notarieel certificaat van bedrijfsaandelen en een notarieel certificaat van het openbaar register.

Expats kiezen vaak voor deze optie, waarvoor een Panamese bedrijf moet worden geopend met de bijbehorende kosten.

VASTGOED EIGENDOM
Vereist dat de aanvrager eigenaar is van Panamese eigendommen met een geregistreerde waarde van minstens 5 cijfers in het openbare register van Panama. Dergelijk eigendom wordt aangetoond met een notariële verklaring van minder dan 6 maanden oud.

TOEPASSINGSVEREISTEN
De aanvraag voor Panama Friendly Nations Visa omvat een hoofdaanvrager en optionele personen ten laste, zoals echtgenoot of kinderen. Er zijn verschillende vereisten voor elk van hen:

HOOFDAANVRAGER
Volmacht
Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Gecertificeerde cheque voor achthonderd dollar (US $ 800,00) van een lokale bank ten gunste van de National Immigration Service
Tweede vorm van identificatie, b.v. identiteitskaart of burgerschap certificaat
Controle van criminele achtergrond uit uw land van herkomst, minder dan 6 maanden oud
Dit document moet worden gewaarmerkt bij het consulaat van Panama in het land van herkomst of in het land van herkomst
Medisch certificaat van goede gezondheid, afgegeven in Panama door een gekwalificeerde arts
Documenten om professionele of economische banden met Panama aan te tonen
Bewijs van de economische solvabiliteit, via een bankreferentie aantekening met een saldo van minstens USD $ 5000 in een Panamese bank.

AFHANKELIJKE ECHTGENOOT
Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Gecertificeerde cheque voor achthonderd dollar (US $ 800,00) van een lokale bank ten gunste van de National Immigration Service
Huwelijksakte, geauthenticeerd of apostilled (geldig voor 1 jaar)
Notarieel bewijs van adres in Panama, b. huurcontract of brief van het hotel
Bewijs van economische solvabiliteit: als de bank-referentiebrief afkomstig is van een gezamenlijke bankrekening (onder de naam van de hoofdaanvrager en de echtgenoot), wordt het aanbevolen om een ​​saldo van USD $ 8000 (in plaats van $ 5000) te tonen.

AFHANKELIJKE KINDEREN
De hoofdaanvrager mag afhankelijke kinderen opnemen, mits deze 25 jaar of jonger zijn. De vereisten voor kinderen ten laste zijn onder meer:

Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Als het kind 12 jaar of ouder is, controleert een gekwalificeerde cheque voor achthonderd dollar ($ 800,00) van een lokale bank in het voordeel van de Nationale Immigratiedienst
Authentiek of apostille geboortebewijs, minder dan 1 jaar oud, waaruit blijkt dat het kind familie is van de aanvrager.
Als de hoofdaanvrager de enige ouder in de aanvraag is, een brief van de andere ouder die zijn aanvraag voor kinderen autoriseert
Als het ten laste komende kind 18 jaar of ouder is, moet worden aangetoond dat het kind vrijgezel is en ingeschreven als een voltijdstudent in Panama.

WERKVERGUNNING

De permanente verblijfsstatus geeft GEEN recht op werk in Panama; De Panamese wet voorziet echter in een ander proces om een werkvergunning aan te vragen bij het Ministerie van Arbeid (Ministerio de Trabajo - MITRADEL), nadat het woon proces is voltooid.

Het proces voor het verkrijgen van een werkvergunning is onafhankelijk van het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning en heeft een afzonderlijke kost. MITRADEL duurt meestal 1-2 maanden om werkvergunning aanvragen te beantwoorden.

Friendly Nations Visa Panama

Friendly nations Visa Panama is uitgebreid tot 48. Zie hieronder voor een volledige lijst met landen die deel uitmaken van het Panama Friendly Nations Visa-programma. Om een visum voor permanente verblijfsvergunningen aan te vragen: de aanvrager moet economische of professionele banden hebben met de Republiek Panama.

AndorraArgentinaAustraliaAustriaBelgium
BrazilCanadaChileCosta RicaCroatia
CyprusCzech RepublicDenmarkEstoniaFinland
FranceGermanyGreat BritainGreeceHong Kong
HungaryIrelandIsraelJapanLatvia
LiechtensteinLithuaniaLuxembourgMaltaMexico
MonacoMontenegroNetherlandsNew ZealandNorway
ParaguayPolandPortugalKoreaSan Marino
SerbiaSinganporeSlovakiaSouth AfricaSpain
SwedenSwitzerlandTaiwanUruguayUSA

Veelgestelde vragen

Emigratie visas