PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM-werkvergunning

PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM-Verblijfs-werkvergunning

PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM

Dit programma is een van de snellere opties om verblijf in Panama te verkrijgen. De Panama Friendly Nations Visa-aanvragen omvatten een hoofdaanvrager en optionele personen ten laste, zoals een partner en kinderen tot 25 jaar oud.

PANAMA VRIENDSCHAPPELIJKE NATIES VISUM

Het Panama Friendly Nations Visa is een speciaal immigratieprogramma waarbij burgers van geselecteerde landen die professionele of economische banden hebben met Panama in aanmerking kunnen komen voor een permanente verblijfsvergunning en het recht hebben om een Panamese ID (Cédula) te verkrijgen en zo lang mogelijk een werkvergunning aan te vragen omdat ze aan de vereisten voldoen.

Dit programma is een van de snellere opties om verblijf in Panama te verkrijgen.

De Panama Friendly Nations-visumaanvragen omvatten een hoofdaanvrager en optionele personen ten laste, zoals een partner en kinderen tot 25 jaar oud.

SPECIFICATIES VAN DOCUMENTEN (ALLE DOCUMENTEN MOETEN RECENT ZIJN)

(binnen 2 maanden na visumaanvraag) en paspoorten moeten minimaal 1 jaar lopen)

Alle documenten moeten worden gewaarmerkt door een notaris en door het dichtstbijzijnde consulaat van Panama, of door een notaris en de apostille.

De Apostille (Verdrag van Den Haag van 1961) is een snellere manier om documenten te authenticeren en wordt normaal gesproken verkregen via het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw eigen land (in de VS) of via het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geboorte- en / of huwelijksakten die de relatie tussen de ten laste komende personen en de aanvrager aantonen, zijn verplicht. Ondertekend door een Panamese consulaat of Apostilled.

Documenten vereist

Kopieën van de paspoort (en) van de aanvrager en personen ten laste die door een Panamese notaris zijn gewaarmerkt.

8 pasfoto's.

Een kopie van het rijbewijs van de kandidaat of een door de overheid uitgegeven foto-I. D. die is gewaarmerkt door een Panamese consulaat of Apostilled.

Een strafbaarheidsrapport dat minstens twee jaar oud is en is gewaarmerkt door de juiste federale of overheidsinstanties in het land waarvan de aanvrager en de Panamese consul in dat land of door een apostille zijn.

Bewijs van legale ingezetenschap als de aanvrager geen staatsburger is maar inwoner is van een bevriende natie.

Documentatie die aangeeft dat de aanvrager lid is van de raad van bestuur of meerderheidsaandeelhouder is in een Panama-bedrijf of corporaties (wanneer de aanvraag gebaseerd is op economische banden).

Huwelijksakte met Apostille (indien getrouwd)

Geboorteakte met apostille (wanneer kinderen met de ouders komen)

Vriendelijke naties Visa Panama is uitgebreid tot 48.

Zie hieronder voor een volledige lijst van landen die deel uitmaken van het Panama Friendly Nations Visa-programma.

Om een permanent verblijfsvisum aan te vragen:

De aanvrager moet ofwel economisch zijn

of professionele banden met de Republiek Panama.

Bevriende Landen met Panama Visa

1050 usd
    • Alle documenten moeten worden gewaarmerkt door een notaris en door het dichtstbijzijnde consulaat van Panama, of door een notaris. De Apostille (Verdrag van Den Haag van 1961) is een snellere manier om documenten te verifiëren en wordt normaliter verkregen via het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw eigen land ( in de VS) of via het ministerie van Buitenlandse Zaken (in het VK en Canada).
  • Omvat geen honoraria van advocaten en diverse onkosten
  • Contact

HOEVEEL KOST HET?

De Panama Friendly Nations Visa vereist USD $ 1050 aan overheidskosten voor aanvragers en personen ten laste van 12 jaar of ouder. Dit is gesplitst in $ 800 voor de National Immigration Service en $ 250 voor de National Treasury.

Naast overheidsgelden moet u ook andere kosten overwegen, zoals juridische kosten, visum voor meerdere binnenkomsten, het openen van een bedrijf, het openen van een bankrekening of het verkrijgen van een werkvergunning.

U moet bijvoorbeeld rond de USD $ 4.800 reserveren voor een proces met permanente verblijfsvergunning, multiple entry-visum en het openen van een bedrijf voor één persoon.

HOE DEMONSTREREN
PROFESSIONELE OF ECONOMISCHE BANDEN
Kandidaten voor het Panama Friendly Nations Visa-programma moeten de banden met Panama aantonen in de vorm van een arbeidscontract, eigendom van een bedrijf of onroerend goed.

ARBEIDSCONTRACT

Vereist een arbeidsovereenkomst tussen de aanvrager en een Panamese onderneming. Andere vereiste documentatie omvat een brief van de werkgever.

Dit veronderstelt dat de aanvrager ten minste een aanbod van werk heeft, of een voorwaardelijk contract in afwachting van het migratieproces.

EIGENDOM VAN EEN CORPORATION
Vereist dat de aanvrager eigenaar is van de zeggenschap over een Panamese onderneming, zoals een IBC of een LLC. Een dergelijk eigendomsrecht wordt aangetoond met een notarieel certificaat van bedrijfsaandelen en een notarieel certificaat van het openbaar register.

Expats kiezen vaak voor deze optie, waarvoor een Panamese bedrijf moet worden geopend met de bijbehorende kosten.

VASTGOED EIGENDOM
Vereist dat de aanvrager eigenaar is van Panamese eigendommen met een geregistreerde waarde van minstens 5 cijfers in het openbare register van Panama. Dergelijk eigendom wordt aangetoond met een notariële verklaring van minder dan 6 maanden oud.

TOEPASSINGSVEREISTEN
De aanvraag voor Panama Friendly Nations Visa omvat een hoofdaanvrager en optionele personen ten laste, zoals echtgenoot of kinderen. Er zijn verschillende vereisten voor elk van hen:

HOOFDAANVRAGER
Volmacht
Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Gecertificeerde cheque voor achthonderd dollar (US $ 800,00) van een lokale bank ten gunste van de National Immigration Service
Tweede vorm van identificatie, b.v. identiteitskaart of burgerschap certificaat
Controle van criminele achtergrond uit uw land van herkomst, minder dan 6 maanden oud
Dit document moet worden gewaarmerkt bij het consulaat van Panama in het land van herkomst of in het land van herkomst
Medisch certificaat van goede gezondheid, afgegeven in Panama door een gekwalificeerde arts
Documenten om professionele of economische banden met Panama aan te tonen
Bewijs van de economische solvabiliteit, via een bankreferentie aantekening met een saldo van minstens USD $ 5000 in een Panamese bank.

AFHANKELIJKE ECHTGENOOT
Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Gecertificeerde cheque voor achthonderd dollar (US $ 800,00) van een lokale bank ten gunste van de National Immigration Service
Huwelijksakte, geauthenticeerd of apostilled (geldig voor 1 jaar)
Notarieel bewijs van adres in Panama, b. huurcontract of brief van het hotel
Bewijs van economische solvabiliteit: als de bank-referentiebrief afkomstig is van een gezamenlijke bankrekening (onder de naam van de hoofdaanvrager en de echtgenoot), wordt het aanbevolen om een ​​saldo van USD $ 8000 (in plaats van $ 5000) te tonen.

AFHANKELIJKE KINDEREN
De hoofdaanvrager mag afhankelijke kinderen opnemen, mits deze 25 jaar of jonger zijn. De vereisten voor kinderen ten laste zijn onder meer:

Origineel paspoort dat minstens zes (6) maanden geldig is.
Vijf (5) pasfoto's
Gecertificeerde cheque voor tweehonderdvijftig dollar ($ 250,00) van een lokale bank ten gunste van de National Treasury
Als het kind 12 jaar of ouder is, controleert een gekwalificeerde cheque voor achthonderd dollar ($ 800,00) van een lokale bank in het voordeel van de Nationale Immigratiedienst
Authentiek of apostille geboortebewijs, minder dan 1 jaar oud, waaruit blijkt dat het kind familie is van de aanvrager.
Als de hoofdaanvrager de enige ouder in de aanvraag is, een brief van de andere ouder die zijn aanvraag voor kinderen autoriseert
Als het ten laste komende kind 18 jaar of ouder is, moet worden aangetoond dat het kind vrijgezel is en ingeschreven als een voltijdstudent in Panama.

WERKVERGUNNING
De permanente verblijfsstatus geeft GEEN recht op werk in Panama; De Panamese wet voorziet echter in een ander proces om een werkvergunning aan te vragen bij het Ministerie van Arbeid (Ministerio de Trabajo - MITRADEL), nadat het woon proces is voltooid.

Het proces voor het verkrijgen van een werkvergunning is onafhankelijk van het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning en heeft een afzonderlijke kost. MITRADEL duurt meestal 1-2 maanden om werkvergunning aanvragen te beantwoorden.

Friendly Nations Visa Panama

Friendly nations Visa Panama is uitgebreid tot 48. Zie hieronder voor een volledige lijst met landen die deel uitmaken van het Panama Friendly Nations Visa-programma. Om een visum voor permanente verblijfsvergunningen aan te vragen: de aanvrager moet economische of professionele banden hebben met de Republiek Panama.

AndorraArgentinaAustraliaAustriaBelgium
BrazilCanadaChileCosta RicaCroatia
CyprusCzech RepublicDenmarkEstoniaFinland
FranceGermanyGreat BritainGreeceHong Kong
HungaryIrelandIsraelJapanLatvia
LiechtensteinLithuaniaLuxembourgMaltaMexico
MonacoMontenegroNetherlandsNew ZealandNorway
ParaguayPolandPortugalKoreaSan Marino
SerbiaSinganporeSlovakiaSouth AfricaSpain
SwedenSwitzerlandTaiwanUruguayUSA

Veelgestelde vragen

ENKELE PROGRAMMA'S

Panamá Herbebossing Emigratie Visa
immigration panama
immigration panama
immigration panama
log 1immigration office panama
immigration panama
Supreme-Court-Goverment-Panama-Kraemer-Law-Judicial-Authority-Logo