PANAMESE BURGERSCHAP – PASPOORT

PANAMESE BURGERSCHAP – PASPOORT

Meer over PANAMESE BURGERSCHAP - PASPOORT
Panamees staatsburgerschap (naturalisatie) wordt verleend aan permanente inwoners die hebben voldaan aan de vereiste minimumverblijf (3 tot 5 jaar) vanaf het moment dat het Panama Immigration Office het besluit afgeeft om een ​​permanent verblijf te certificeren. Dit is de eerste vereiste om het naturalisatieproces te starten, volgens Artikel 10 van de Panamese grondwet. Het is belangrijk om te verduidelijken dat immigranten met een tijdelijke of voorlopige verblijfsstatus, of immigranten met het crisol de razas-programma, niet in aanmerking komen voor het staatsburgerschap. Bovendien garandeert de permanente verblijfplaats van Panama geen pad om Panamees staatsburgerschap te verkrijgen. Als u van plan bent om uiteindelijk een burger te worden (bijvoorbeeld een dubbel staatsburgerschap hebben) en een Panamese paspoort te verkrijgen, moet u controleren of het visum dat uw permanente verblijfplaats verleent u ook het recht geeft om het staatsburgerschap aan te vragen. Een in aanmerking komende permanente inwoner van Panama heeft drie alternatieven voor naturaliseren: om voor vijf (5) jaar als PERMANENTE WOONPLAATS te hebben geleefd om drie jaar (3) als PERMANENTE WOONPLAATS te hebben geleefd, getrouwd met een NATIONALE of met PANAMAANSE CHILDRENTO zijn geboren in een Latijns-Amerikaans land of Spanje, en om aan dezelfde vereisten hebben voldaan die Panamezen zouden moeten ontmoeten om genaturaliseerd te worden in hun land van herkomst. Dit staat bekend als Reciprociteit en zorgt voor een kortere permanente verblijfsduur vereist voor burgers uit deze landen: 1 jaar: Colombia, El Salvador2 jaar: Argentinië, Ecuador, Spanje, Honduras, Mexico, Nicaragua, Peru3 jaar: UruguayProces TIJDKADER proces om een ​​Panamese residentie te verkrijgen heeft meestal alleen betrekking op het Immigratie Bureau, het proces om burgerschap te verkrijgen omvat vele andere entiteiten zoals het Ministerie van Overheid en Justitie, het Ministerie van Openbare Diensten, het Electorale Tribunaal, het Regeringskantoor en het Voorzitterschap.Al deze entiteiten zullen de aanvraag beoordelen en voor elk daarvan kan extra papierwerk nodig zijn, kan het proces om interne redenen worden vertraagd of kan de toepassing feitelijk worden geweigerd. Trouwens, het is de Panamese president die uiteindelijk alle aanvragen goedkeurt en ondertekend. Om die reden neemt het proces om burgerschap te verkrijgen zeer zelden minder dan 1 jaar in beslag en kan het 2 tot 5 jaar duren voordat het wordt goedgekeurd.

Call +507 8339 685

IMMIGRATION VISA SERVICES-PANAMA RESIDENCY & CITIZENSHIP CONTACT

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Panamá Herbebossing Emigratie Visa
immigration panama
immigration panama
immigration panama
log 1immigration office panama
immigration panama
Supreme-Court-Goverment-Panama-Kraemer-Law-Judicial-Authority-Logo