Panamá Inkom Vereisten - Emigratie Advocaten

Panama Inkom Vereisten

Panama Inkom Vereisten

Het is niet moeilijk voor toeristen om Panama binnen te komen, vooral degenen die op vluchten uit Noord-Amerika of Australië of Europa komen. Alle vreemdelingen hebben een paspoort nodig dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst. Toeristen moeten ook kunnen aantonen dat ze een bankafschrift van ten minste US $ 500 hebben, reischeques of een creditcard meestal werkt. Ten slotte moeten alle reizigers die Panama binnenkomen een heen- en terugreis naar het buitenland hebben.

Visum

Panama verdeelt toeristen in twee groepen: mensen die een toeristenvisum nodig hebben en mensen die alleen een paspoort nodig hebben.

Burgers van de volgende landen hebben alleen een paspoort nodig om Panama binnen te komen: Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Griekenland , Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Singapore, Taiwan en de Verenigde Staten. Het is echter belangrijk op te merken dat deze lijst kan veranderen. Neem voor vertrek contact op met je huis ambassade voor de huidige vereisten.

Er zijn twee soorten visa voor Panama, 'gestempelde visa' en 'geautoriseerde visa'.

De zogenaamde "gestempelde visa" laten sommige reizigers het hele jaar door meerdere keren Panama binnen. Dit type visum is alleen verkrijgbaar via een Panamese ambassade of consulaat, en de Panamese autoriteiten bepalen de duur van het verblijf, meestal 30 dagen per bezoek. Iedereen die in aanmerking komt om Panama op een toeristenkaart te bezoeken, kan in plaats daarvan een afgestempeld visum aanvragen, hoewel burgers van sommige landen een visum met stempel moeten hebben. Deze landen zijn de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Georgië, Peru, Rusland, Oekraïne, Vietnam en Zimbabwe. Zoals met andere dingen in de Panamese ambtenarij, is deze lijst onderhevig aan verandering.

Burgers van sommige landen moeten een "toegestaan ​​visum" hebben, het meest restrictieve type toeristenvisum. Net zoals het gestempelde visum, is dit soort alleen verkrijgbaar via een Panamese consulaat of ambassade of kunnen we deze service voor u aan. De ambtenaren zullen ervoor kiezen om de visumaanvraag af te wijzen en bepalen de duur van het verblijf. De meeste landen op deze lijst bevinden zich in het Midden-Oosten, Azië, Afrika of Oost-Europa. Deze omvatten Bangladesh, Cuba, Haïti, India, Pakistan, China en Zuid-Afrika, hoewel de lijst kan veranderen. De vereisten kunnen per consulaat variëren, dus het is een goed idee om er een te raadplegen voordat u begint met het aanvraagproces. Het wordt aanbevolen om het aanvraagproces ten minste een maand voor aanvang van de reis te starten.

Kandidaten voor "gemachtigde visa" moeten de volgende documenten overleggen:

Een ingevuld aanvraagformulier
Een geldig paspoort
Een kopie van het paspoort (inclusief de pagina's waarop de entry- en exitzegels staan)
Een brief van een lokale Panamese sponsor. De sponsor moet ook een recente bankafschrift en energierekening presenteren. Deze brief kan afkomstig zijn van een Panamese gidsorganisatie of een touroperator.
Een kopie van uw identiteitskaart of verblijfskaart uit uw eigen land
Een kopie van uw meest recente Panama-visum, indien van toepassing
Twee pasfoto's
Voor sommige consulaten moet u ook een retourbewijs hebben. Het is daarom aan te raden om een ​​restitueerbaar ticket te hebben voor het geval de aanvraag wordt geweigerd.

Friendly Nations Visa - Panama
immigration panama
immigration panama
immigration panama
log 1immigration office panama
immigration panama
Supreme-Court-Goverment-Panama-Kraemer-Law-Judicial-Authority-Logo