Geautoriseerd visum voor toeristen van beperkte landen Emigratie Advocaten

Geautoriseerd visum voor toeristen van beperkte landen

Geautoriseerd visum voor toeristen van beperkte landen

Onderdanen uit deze landen kunnen een Authorised Tourist Visa aanvragen via hun dichtstbijzijnde Panamese ambassade of consulaat, of met de hulp van een advocaat in Panama.

De aanvrager moet een aanvraag 60 dagen van tevoren indienen, omdat het de nationale raad voor openbare veiligheid en nationale defensie van Panama is die de aanvraag verifieert en een antwoord geeft.

Deze Nationale Raad, samen met de Nationale Immigratiedienst, heeft de volledige vrijheid om te beslissen of de Authorized Tourist Visa al dan niet wordt goedgekeurd.

VOORWAARDEN VOOR HET AANVRAGEN VAN EEN ERKEND VISUM
Alle documentatie moet in het Spaans worden vertaald en moet worden apostolaat of notarieel in het dichtstbijzijnde consulaat van Panama:

Aanvraagformulier correct ingevuld
Volmacht, als het visum via een lokale advocaat wordt aangevraagd
Foto's met pasfoto's in vier kleuren
Paspoort geldig voor minimaal 6 maanden
Twee pasfoto's in kleurkopieën inclusief alle pagina's, zelfs lege pagina's
Twee kleurenkopieën van de nationale identiteitskaart of verblijfskaart
Twee kleurenkopieën van een tweede identificatie
Pre-boekte, heen en terug, vliegtickets reserveren
Bewijs van economische solvabiliteit, met een prijs van maar liefst USD $ 500
Bewijs van economisch inkomen, zoals werkbrief, pensioendocumenten of gelijkwaardig
Kopie van eerder goedgekeurde immigratievergunningen die zijn uitgegeven door Panama
Hotelreservering of uitnodigingsbrief van de persoon / het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het bezoek van de aanvrager
OVER DE UITNODIGINGSBRIEF
De laatste vereiste hierboven vermeldt een uitnodigingsbrief van de persoon of het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het bezoek van de kandidaat aan Panama. Dit is vereist als er geen hotelreservering is. Natuurlijke personen (burgers of inwoners) of bedrijven (overheid of particulier) kunnen deze uitnodigingsbrief afgeven.

Een natuurlijke persoon die de uitnodigingsbrief afgeeft, moet andere documentatie verstrekken, zoals:

Kopie van nationale identiteitskaart, verblijfskaart of paspoort
Kopie van Utility Bill om het adres van de host te verifiëren
Bankreferentiebrief
Arbeidscontract, met vermelding van het salaris
Evenzo moet een bedrijf dat de uitnodigingsbrief afgeeft, ook andere documentatie verstrekken, zoals:

Verantwoordingsbrief van de wettelijke vertegenwoordiger van de entiteit
Kopie van Nutsrekening om het adres van het bedrijf te verifiëren
Bewijs van financiële solvabiliteit, hetzij door Bank Certification (niet ouder dan 3 maanden) of inkomensbelastingverklaring, van die mensen binnen het bedrijf die verantwoordelijk zijn voor het bezoek van de aanvrager
Voor privébedrijven: certificaat van het openbaar register en commerciële licentie (Aviso de Operaciones)
UITZONDERINGEN
Burgers van beperkte landen zijn vrijgesteld van de Panamese geautoriseerde toeristenvisum als ze voldoen aan deze 4 criteria:

Houd een verblijfsvisum of toeristenvisum bij uitgegeven door de Verenigde Staten, Canada, het VK, Australië, Zuid-Korea, Japan, Noord-Ierland, Singapore of de landen van de Europese Unie
Deze verblijfsvisum of toeristenvisum moet minstens 6 maanden geldig zijn
Deze verblijfsvisum of toeristenvisum moet voor meerdere deelnemers zijn
Dit verblijfsvisum of toeristenvisum moet minstens één keer zijn gebruikt om het land van toekenning te bezoeken
Panama Authorized Tourist Visa Vereist voor inwoners van de volgende landen:

Afghanistan, Albanië, Algerije, Alto Volta, Angola, Anguilla, Armenië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Wit-Rusland, Benin, Bhutan, Bosnië, Brunei, Bulgarije, Burkina Faso, Birma, Burundi, Cambodja, Kameroen, Kaapverdië, Centraal-Afrikaanse Republiek , Comoren, Ivoorkust, Cuba, Dominicaanse Republiek, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Ethiopië, Fiji, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, India, Indonesië, Iran, Irak, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kiribati , Koeweit, Kirgizië, Laos, Libanon, Lesotho, Liberia, Libië, Macedonië, Madagaskar, Maleisië, Malawi, Malediven, Mali, Marshalleilanden, Mauritanië, Mauritius, Micronesië, Moldavië, Mongolië, Marokko, Mozambique, Myanmar, Namibië, Nauru, Nepal, Niger, Nigeria, Noord-Korea, Oman, Palau, Palestina, Papoea-Nieuw-Guinea, Volksrepubliek China, Qatar, Roemenië, Rwanda, Saoedi-Arabië, Senegal, Seychellen, Sierra Leone, Slowakije, Slovenië, Salomonseilanden, Somalië, Zuid Afrika, Sri Lanka, Soedan, Swaziland, Syrië, Tanzania, Tadzjikistan, Togo, To nga, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Tuvalu, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan, Vanuatu, Vietnam, Jemen, Zaïre, Zambia en Zimbabwe

Opmerking: Uitvoerend Decreet 248 van 2009 biedt burgers van elk van de bovengenoemde landen een visum om Panama binnen te komen als ze een visum hebben om Australië, elk land van de Europese Unie, Canada of de VS binnen te komen. Solliciteer bij het dichtstbijzijnde consulaat van Panama en presenteer het huidige paspoort samen met het visum uit een van deze landen. Visum moet binnen 48 uur worden goedgekeurd.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om te beginnen met uw Authorized Tourist Visa-proces.